ifresco képek webáruház  ifresco képek webáruház
Digitális-Freskó Technológia
 
Miben különbözik az ifresco a luxus tapétától?
- Szinte mindenben: Az anyagában, mert ez egy lehelet vékony, szövetszerű, mérettartó anyag. Megjelenésében, mert festményről készült kép esetén a freskó hatás egészen döbbenetes, megfelelő fotó esetén pedig a 3D megjelenés kápráztatja el a szemlélőt.
Lehet mennyezetet is díszíteni az ifresco-val?
- Igen, a neve is erre utal, és ugyanolyan látványos, mint a mennyezettre festett freskó, de lényegesen gyorsabban készül, ráadásul töredék áron.
Nem lesz semmi baja a képnek, ha hozzáérek?
- Nem, sőt kifejezetten javasoljuk megtapintani, nagyon kellemes megérinteni a dekorációt.
Milyen falfelületet lehet ifresco technológiával díszíteni?
- Szinte bármilyet. Az ifresco wall mélyalapozott fehér, esetleg világos felületen hozza a maximális eredményt, az ifresco picture hordozós öntapadós változata akár bútorlapra is felragasztható.
Lehet-e saját fotóból ifresco technológiával nagyméretű fali képet készíteni?
- Igen, a digitális kép nyomtatási méretben legyen legalább 35 dpi felbontású, s ezt át kell forgatnunk az általunk használt anyag színprofiljába.
Kell-e jogdíjat fizetni, ha valamelyik festő, vagy fotóművész képét szeretném a falamra felrakatni óriás méretben?
- A galériánkban szereplő saját képek után nem kell jogdíjat fizetni, illetve a velünk szerződött művészek esetén az ár a jogdíjat tartalmazza. Viszont lapunkon szerepelnek olyan képek is, melyeket megvásároltunk, azonban újabb nyomtatás esetén a jogdíjat ismét ki kell fizetni. Amennyiben a vásárló küldi számunkra a képet, mi elfogadjuk, hogy ebben az esetben a megrendelőnk a jogdíj tulajdonosa, vagy a jogdíjat rendezte a tulajdonos felé.
Mennyire lehet látni az illesztéseket a faldekoráción?
- A tapétáknál előforduló átfedéseket és szétcsúszásokat nem lehet látni, az ifresco anyag tulajdonságának, és a kifinomult felrakási technológiának köszönhetően.
Hogyan lehet tisztítani az ifresco-t ?
- Nedves törlőkendővel, vagy antisztatikus tollseprűvel. Viszont a dekorációt ne dörzsölje!
Lehet e ezt a technológiát nagy forgalmú, terekben használni, ahol a kép komoly igénybevételnek van kitéve?
- Igen, kidolgoztunk egy olyan technológiát, hogy az elkészített kép felületét impregnáljuk, de ez elég drága megoldás, s csak olyan helyen javasoljuk ahol ez tényleg indokolt.
Meg tudom tervezni a saját falam díszítését?
- Igen, a szín, téma, és stílust illetően, de technológiai okok miatt célszerű, ha a dekorálandó felületet szakember is felméri. Ugyanis a felületet biztonságosan le kell fedni téglalappal, ami jó minőségű fal esetén minden irányban 2-2 cm túlfutást jelent. Viszont abban az esetben ha a falak nem függőlegesek, akkor ez jelentősen nőhet.
Mennyi idő alatt készül el az ifresco?
- A falnyi méretű dekoráció, a grafika jóváhagyása után kb. két héten belül fenn lehet a falon. - Ifresco kép esetén a grafikát át kell tennünk az említett Ifresco színprofilba, s megvárni a következő nyomtatást mivel egy-egy befűzés a nyomdagépen kb. 3 m anyagveszteséget jelent, így ennek az átfutási ideje is 1-1,5 hét. További időt jelent a szállítás, főleg ha a képet külföldre kell küldeni.
Találhatok az interneten olyan weboldalt ahol ingyenesen lletölthető képek vannak?
- Igen, találhat ilyen weboldalakat, s ezekről akár nagy méretű képeket is le lehet tölteni, azonban ezeknek a képeknek a felbontása már falnyi méretű dekoráció elkészítésére nem alkalmas. Azonban a felhasználási feltételeket mindíg ellenőrizze! http://www.goodfon.com/ http://www.highresolutiontextures.com/